durerea nu trece niciodata

DUREREA NU TRECE NICIODATA insa invata sa iubesti din nou.

Stiu cum e cand inima iti este franta, incat simti o reala durere in tine, o suferinta ce nu te lasa sa respiri, este usor sa crezi ca nu vei mai iubi vreodata… Crede-ma, viata este de cele mai multe ori foarte cruda: o fericire imensa si o iubire minunata pot deveni peste noapte o disperare fara margini si o suferinta aproape de nesuportat… Nu vreau sa ma gandesc unde poate ajunge acea suferinta pentru ca nu merita. Nu merita sa iti iei viata pentru nimeni! TE VEI VINDECA!
Cand ai inima franta, simti ca nu vei putea niciodata sa inveti sa iubesti din nou, sa iti oferi inima din nou, sa simti aceeasi pasiune ce te cucereste din nou. Mai mult, nu ai curajul sa mai iubesti din nou: de ce sa risti sa treci inca o data prin chinurile implicate de moartea iubirii, de sfarsitul unei relatii in care ti-ai pus tot sufletul? Insa vei invata cu timpul ca iubirea implica si suferinta: cei mai multi spun ca o clipa adevarata de iubire, momentul in care stii ca iubesti si ca esti iubit merita si durerea care poate veni dupa…
Oricat de imposibil ti se pare acum, cand inca simti ca inima ti-e rupta in bucatele mici, vei invata sa iubesti din nou. Dar trebuie sa te ajuti pe tine insuti - tu esti singurul ce te poate ajuta! Dupa o dezamagire crunta in dragoste, credem ca nu mai exista nimic pentru noi in plan amoros, ca nu vom mai putea simti la fel cu altcineva. Si putem sa ne facem mai mult rau decat bine, ferindu-ne de orice sentiment, de orice intamplare, de orice risc de a mai fi raniti. Fara, insa, a invata ca a trai implica a simti si durere, ne irosim viata, retragandu-ne si ascunzandu-ne intr-o viata goala.
Te rog, invata sa iubesti din nou. Traindu-ti durerea.

Acum, inca o data, incearca sa ascunzi fata de tine insuti ceea ce simti cand cineva iti frange inima. Acum incearca sa uiti sau sa te vindeci cautand un pansament. Nu-ti fie teama sa spui prin ce treci, ce simti, familia si prietenii iti vor fi mereu alaturi. Prin preajma acestui subiectul vreau sa multumesc mamei mele, care a fost langa mine neconditionat si celui mai important om din viata mea, cel mai bun prieten, frate, Darius. Stiu ca veti citi si va veti bucura, va multumesc!

Stai singur o perioada, perioada in care sa-ti plangi pierderea si in care sa obtii o perspectiva mai larga asupra relatiei sfarsite. A plange si apoi a invata ceva din dezamagirea in dragoste sunt primii pasi in vindecarea ta. Inima ti se va intregi, insa doar dupa ce ai acceptat pierderea suferita.
Lasa ceea ce a fost in trecut. Deseori, dupa o relatie de cuplu sfarsita cu inima franta, iti faci rau mult timp continuand sa speri ca ceea ce a murit va invia. Continuand sa speri ca, poate, dupa o perioada, te vei impaca cu persoana pe care ai iubit-o atat (si pe care probabil inca o iubesti). Si chiar daca stii ca nu sunt sanse sa va impacati, iti faci rau ramanand in trecut, traind din amintiri si petrecandu-ti timpul uitandu-te la vechi fotografii… Orice sfarsit, chiar cel mai dureros posibil, este si un inceput: astfel ca incearca sa o iei de la capat, sa te gandesti la tine in clipa prezenta si nu la voi din trecut!
Pune accent pe tine. Esti singur - ceea ce pare insuportabil.

Dupa ce ti-ai daruit sufletul cuiva si te-ai implicat complet intr-o relatie, a te trezi ca ai ramas de unul singur este groaznic. Incepi sa te gandesti ca poate nu meriti sa fii fericit sau poate ca este ceva la tine care te impiedica sa mentii o relatie. Iti pierzi increderea in tine, dar si increderea in iubire. Ce trebuie sa faci in acest moment: sa nu te mai gandesti la iubire si la relatii, ci numai la tine. La cine esti tu si la ceea ce vrei tu de la viata ta . Fii putin egoist! La ceea ce iti doresti sa faci, la propria ta dezvoltare ca om. Pentru a invata sa iubesti din nou, trebuie sa inveti sa te iubesti pe tine, sa te accepti cum esti, sa iti faci planuri sa fii mai bun, sa incetezi sa dai vina pe tine. Crezi ca ai nevoie de o persoana alaturi pentru a fi fericit, crezi ca fara a fi intr-o relatie, acum esti nimic? Ai depins mult prea mult de altcineva - iar realitatea este ca in viata trebuie sa depinzi in primul rand de tine. Invata sa te placi, invata sa te bucuri de placerile vietii chiar fara un partener si incearca sa te dezvolti ca om! In nici un caz nu incepe prea repede o alta relatie, cautand alinare si sprijin ...
Pentru a invata sa iubesti din nou, gandeste-te la ceea ce sa spus la inceputul articolului: chiar daca acum suferi, a meritat sa traiesti o dragoste atat de frumoasa? Merita sa suferi pentru iubire? Sau ai prefera sa nu fi iubit vreodata? In timp, vei vedea ca dragostea merita riscul, ca singura cale de a trai cu adevarat este sa iti permiti sa simti, sa iti lasi inima libera, nu s-o inchizi intr-un bloc de piatra. Viata ar fi prea banala, prea seaca fara iubire, chiar daca iubirea poate aduce si durere. A fi fericit poate implica si suferinta. A iubi cu trup si suflet poate implica si pierdere. Aceasta este viata - si trebuie sa inveti ca singura cale de a trai cu adevarat este sa accepti riscurile. Sa nu te controlezi, sa nu iti construiesti un zid de aparare, sa nu devii rece la cei din jur: ci sa treci peste durere continuand sa traiesti.


Eu acum am inima vindecată si plina de iubire dupa o lungă perioadă suferință! A durat ceva sa ma vindec, sa pot accepta ca nu am gresit, ca viata nu s-a sfarsit si ca niciodata nu e prea tarziu pentru un nou inceput!

Si cum am spus iubirea vine odată cu suferință ..



Comentarii

Postări populare