distant

Si-am zis ca scriu despre relatia la distanta, dar am simtit ca inca nu este momentul pentru acest subiect. De atunci si pana acum altele au fost mai importante: alte subiecte, alte stari, alte trairi. Si le-am lasat sa se scrie, sa isi implineasca rolul si sa se traiasca prin mine.

Nu am sa-ti spun nimic nou. Cel mai probabil tu deja stii toate cele ce urmeaza sa le citesti. Nu te astepta la nimic nou, nu te astepta sa fiu pro sau contra relatiilor la distanta si nici macar nu te astepta sa te conving de ceva. Nu o sa fac nimic din toate astea, doar o sa-ti spun ceea ce simt acum, fix in acest moment.  Singura diferenta este perspectiva din care privesc lucrurile.

Niciodata nu am incercat sa te conving de nimic. Prin ceea ce am scris, doar am incercat sa-ti ofer si o alta opinie – a sufletului, care sa-ti daruiasca mai multa claritate si constientizarile necesare pentru a evolua.

Daca am reusit sa aduc un strop de lumina, de speranta si de incredere, daca am reusit sa aduc un plus de valoare vietii tale, daca ai simtit sa faci inca un pas spre viata adevarata si fericirea pe care ti-o doresti, eu ma declar multumita, caci mi-am implinit scopul cu fiecare articol pe care l-am scris pana acum.



Am auzit de atatea ori faptul ca “o relatie la distanta nu rezista prea mult”, incat, la un anumit moment in viata mea, chiar incepusem sa cred acest lucru. Si daca tot ma identificam, viata imi oferea intotdeauna experiente care sa-mi confirme parerea.
Existau si exceptii in care nu mai credeam pentru ca batusem in cuie un adevar care nu ma lasa sa vad si altceva. Evident ca existau exceptiile care intareau regula, iar daca o relatie la distanta rezista, imi spuneam in sinea mea: „Eh, ei au avut noroc!”
Norocul si-l face omul cu mana lui, iar cand vine vorba de noroc in dragoste, cu atat mai mult. Omul are atat de multa putere si potential in interiorul sau, incat poate face orice, iar norocul este floare la ureche, atunci cand stie cat de mult si cum sa-si foloseasca resursele interioare si potentialul nemasurat.
Cand spui ca „relatia la distanta nu rezista”, din start ai pornit cu stangul. Ai pus o eticheta si ti-ai trasat singur o limita. Spunand ca nu rezista, ai vizualizat experienta asta, iar subconstientul tau a inregistrat aceasta finalitate a relatiei.
Cred ca in jurul relatiei la distanta s-a creat un mit, o poveste pe care toata lumea a luat-o ca fiind adevarata si fiecare da verdicte in functie de  ceea ce a spus unul si altul despre distanta fizica dintre parteneri.
Oricine poate spune orice. Fie ca vorbim de studii, despre experintele personale sau ale celor din jur. Ceea ce traiesti nu este decat o materializare a ceea ce gandesti si simti.
Daca s-a intamplat sa nu reziste o relatie la distanta, asta nu inseamna ca nici una nu are nici o sansa. Daca tu ai avut o relatie care s-a incheiat, nu spune nimic despre relatia pe care o ai acum sau pe care le vei avea. Si nici ca o alta relatie la distanta nu va rezista doar pentru ca ai mai avut parte de experinta asemanatoare.
Cand doi iti spun ca esti ametit, te duci si te culci, dar cand relatia la distanta nu rezista, o faci sa reziste (daca iti doresti cu adevarat) pentru ca poti sa faci asta. E doar realitatea unora, nu este o realitate generala, nu este realitatea ta. Nu este adevarul absolut. Nu este adevarul tau.

Comentarii

  1. Dupa parerea mea cand spui automat ca o relatie la distanta nu rezista inseamna si frica de a iesi din zona ta de confort si sa iubesti intr-un alt fel.Nu distanta strica relatiile ci frica,poate si gelozia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place foarte mult felul in care gandesti si promit sa iau aminte spusele tale si sa ma conformez. Iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare